Επικαιρότητα

Ανοιχτή η Πρόσκληση για τις επιχορηγήσεις ενεργειακής απόδοσης EENergy έως 10.000 ευρώ!

Οι ΜΜΕ που χρειάζονται στήριξη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δραστηριοτήτων σχετικών με την ενεργειακή απόδοση, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων EENergy και ενδεχομένως να επωφεληθούν από επιχορήγηση ύψους 10.000 ευρώ από το EENergy επιπλέον των συμβουλευτικών υπηρεσιών βιωσιμότητας του δικτύου Enterprise Europe Network.

Το πρόγραμμα θα υποστηρίξει τουλάχιστον 1.800 ΜΜΕ, σε ολόκληρη Ευρωπαϊκή Ένωση, στην ανάπτυξη Σχεδίων Δράσης για τη βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης και θα περιλαμβάνει επίσης επιχορήγηση EENergy ύψους έως 10.000 ευρώ για τουλάχιστον 900 ΜΜΕ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επιχορήγηση EENergy είναι ένας εφάπαξ μηχανισμός στήριξης που θα χορηγηθεί στις επιμέρους ΜΜΕ μετά την προετοιμασία και την εφαρμογή ενός συγκεκριμένου σχεδίου δράσης με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατά τουλάχιστον 5%.

Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε

Για να συμμετάσχουν στην ανοικτή πρόσκληση και να καταστούν επιλέξιμες για επιχορήγηση, οι ΜΜΕ πρέπει να συνεργαστούν με εξειδικευμένους συμβούλους βιωσιμότητας από το δίκτυο Enterprise Europe Network, οι οποίοι θα υποστηρίξουν τις ενδιαφερόμενες ΜΜΕ στον σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου σχεδίου δράσης για την ενεργειακή απόδοση και στην υποβολή της αίτησής τους στην ανοικτή πρόσκληση EENergy. Το έντυπο αίτησης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του έργου (https://www.eenergy-project.eu/).

Η αίτηση πρέπει να παρέχει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την ίδια την εταιρεία, καθώς και το είδος των προγραμματισμένων βελτιώσεων ενεργειακής απόδοσης και την αναμενόμενη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης της. Από όλες τις επιλέξιμες αιτήσεις, οι ΜΜΕ θα επιλεγούν τυχαία για να λάβουν επιχορήγηση ύψους έως 10.000 ευρώ.

Αιτήσεις έως 15/04/2024

Για πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα. Χριστίνα Γραμματικάκη, τηλ. 2810-333629 τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
eenergy

 

Πηγή: https://ebeh.gr/anoihti-i-prosklisi-gia-tis-epihorigiseis-energeiakis-apodosis-eenergy-eos-10000-eyro

Δείτε επίσης

Φυτοϋγειονομικό Μητρώο – Υπόχρεοι εγγραφής και επικαιροποίησης στοιχείων.

Θεσπίστηκε το Επίσημο Μητρώο Επαγγελματιών, το οποίο για διευκόλυνση αποκαλείται Φυτοϋγειονομικό Μητρώο. Υποχρέωση εγγραφής στο …