Επικαιρότητα

ΗΜΕΡΙΔΑ “ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ”

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου ως Συμβούλου της Πολιτείας σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση και προστασία των φυσικών μας πόρων και του περιβάλλοντος, αποφάσισε να διοργανώσει Ημερίδα με τίτλο «Δασικές Πυρκαγιές. Συμπεράσματα και Κατευθύνσεις. Η περίπτωση του Έβρου», την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, στην Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο ASTIR EGNATIA. Την εκδήλωση θα τιμήσει με εισήγησή του ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Freiburg κ. Johan Georg Goldammer.

Η ημερίδα που διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη, στα πλαίσια πραγματοποίησης του Συντονιστικού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην πόλη και έχει σκοπό να αναδείξει το πρόβλημα των δασικών Πυρκαγιών, στα πλαίσια του πορίσματος που επεξεργάστηκε αρμόδια επιτροπή του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., προκειμένου να συζητηθούν οι αιτίες που επεκτάθηκε η προαναφερόμενη πυρκαγιά και να υποβάλει προτάσεις στην Πολιτεία για τη βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού, για την πρόληψη και την καταστολή των δασικών πυρκαγιών και για την αποκατάσταση του παραγωγικού δυναμικού – δασικού και αγροτικού – στην πληγείσα περιοχή και γενικότερα.

Οι εργασίες της Ημερίδας διαρθρώνονται σε δύο μέρη και συγκεκριμένα το πρώτο μέρος που περιλαμβάνει εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων και το δεύτερο μέρος όπου θα διεξαχθεί συζήτηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και άλλων φορέων.

Απο το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Για να παρακολουθήσετε ΖΩΝΤΑΝΑ την Εκδήλωση πατήστε ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Διαχείριση υδατικών πόρων και κλιματική κρίση. Προκλήσεις- Προτάσεις

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) και ο Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων (Σ.Ε.Γ.), αποφάσισαν τη διοργάνωση Ημερίδας …