Επικαιρότητα

Ξεκινά η λειτουργία του νέου ΔΙΕΚ του ΥπΑΑΤ στη Γεωργική Σχολή Μεσαράς

Μια νέα εποχή «ξημερώνει» στην εκπαίδευση των αγροτών με την ίδρυση έξι Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) στην οποία προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αντικαθιστώντας τις παλιές Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ).

Οι νέες σχολές θα έχουν αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών, με τους σπουδαστές να έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε επτά νέες  ειδικότητες.
Η λειτουργία των έξι ΔΙΕΚ θα ξεκινήσει τον προσεχή Οκτώβριο, θα είναι διετούς φοίτησης, δωρεάν, ενώ η οργάνωση και λειτουργία τους έχει ανατεθεί στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Τα ΔΙΕΚ του ΥΠΑΑΤ με ενισχυμένο προϋπολογισμό και πόρους για τη συντήρηση και βελτίωση των υποδομών τους, παρέχουν ολοκληρωμένη μεταλυκειακή τεχνική εκπαίδευση επιπέδου 5, σύμφωνα με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, στον αγροτικό χώρο».

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη  Μεσσαρά θα λειτουργήσει το  ένα από τα  έξι ΔΙΕΚ με  ειδικότητα  Τεχνικού Θερμοκηπίων και Καλλιεργειών υπό κάλυψη. Η έδρα του θα είναι στις εγκαταστάσεις του Πρακτικού Γεωργικού Σχολείου και πρώην  ΕΠΑ.Σ. Κρήτης,  σε ένα ανακαινισμένο και πλήρως εξοπλισμένο εκπαιδευτήριο  για την παροχή ολοκληρωμένης επαγγελματικής κατάρτισης στον τομέα των θερμοκηπίων και καλλιεργειών υπό κάλυψη.

Για περισσότερες πληροφορίες στο www.elgo.gr ,

ΔΙΕΚ  Μεσσαράς:  28920-31500 & 28920-31259  και στo e-mail: epaskritis@gmail.com

Κατεβάστε την προκήρυξη

 

Δείτε επίσης

Αναδιάρθρωση του Μηχανισμού Παροχής Εξειδικευμένης Πληροφόρησης, Ψηφιακών Υπηρεσιών, Απόθεσης μελετών και Συμβουλευτικής Υποστήριξης του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Στα πλαίσια της διάχυσης των αποτελεσμάτων του Έργου «Αναδιάρθρωση του Μηχανισμού Παροχής Εξειδικευμένης Πληροφόρησης, Ψηφιακών …