Επικαιρότητα

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024

Σήμερα 5 Ιουνίου, ημέρα ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον, το ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κρήτης συμμετέχει σε δράση που διοργανώνεται με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων. Μια δράση στο Γεωπάρκο του Ψηλορείτη, σε ενα τόπο ιδιαίτερης σημασίας στην Κρήτη.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια αφορμή να σκεφτούμε τις προκλήσεις τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, τις πιέσεις που δέχεται το φυσικό περιβάλλον, την «αξιοποίηση» και την εκμετάλλευση φυσικών πόρων που δεν ανανεώνονται.

ΟΙ γεωτεχνικοί έχοντας διαθέσιμα εργαλεία και γνώση παρακολουθούν στενά τα αποτελέσματα της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον, τις επεμβάσεις και τις καταστροφικές αποφάσεις, που δε λαμβάνουν υπόψη την επιστημονική γνώση που μπορεί πλέον να προβλέπει τις επιπτώσεις.

Να θυμηθούμε ότι «Γκρεμνά ‘ναι εμας οι τόποι μας» αλλά είναι πολύτιμοι τόποι και πρέπει να τους σεβαστούμε και να τους προστατεύσουμε. Να προστατεύσουμε τους υδάτινους πόρους, το έδαφος, την πλούσια βιοποικιλότητα της Κρήτης. Να σχεδιάζουμε το μέλλον με στόχο τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την προστασία τους περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.

Εμείς είμαστε με το περιβάλλον. Και τα παιδιά των Ανωγείων, που πέρυσι εφτιαξαν ενα βίντεο για να μας θυμίσουν τις κακές μας συνήθειες.

https://www.youtube.com/watch?v=YZEsmwcRDpI&t=3s

Τη φετινή δράση την αφιερώνουμε στους γεωτεχνικούς που έφυγαν πρόωρα από κοντά μας.

Δείτε επίσης

Απόψεις για το νόμο με θέμα «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών, γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας»

Το ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κρήτης καταθέτει απόψεις για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε και αφορά «Ρυθμίσεις για …