Επικαιρότητα

Συνάντηση της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη

Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Κρήτη του ΓΕΩΤΕΕ συναντήθηκε στο Ηράκλειο στις 09/09/2023 με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη. Στη συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία αλλά και θέματα αγροτικής ανάπτυξης. Ο υπουργός ενημέρωσε  για ενέργειες που γίνονται και τις επαφές που έχουν πραγματοποιηθεί με το ΓΕΩΤΕΕ και το παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας για συνδρομή στην αποτίμηση των επιπτώσεων και ζημιών. Ανέφερε επίσης τις προτεραιότητες του για το επόμενο διάστημα που αφορούν τον ΕΛΓΑ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ  και στην Κρήτη τη Γεωργική Σχολή Μεσσαράς και τη Σχολή Ασωμάτων στο Ρέθυμνο.

Τα μέλη της Δ.Ε. του παραρτήματος Κρήτης δεσμεύτηκαν στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για τα θέματα που έθεσαν στον Υπουργό όπως τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αμπελοοινικός τομέας, οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες, η ελαιοκομία, η Βιολογική Γεωργία. Συζητήθηκαν επίσης θέματα για τους υδάτινους πόρους της Κρήτης, για την στήριξη των ερευνητικών Ινστιτούτων και για την έλλειψη εργατικού δυναμικού κ.α.

Κατατέθηκε υπόμνημα στον Υπουργό με ενέργειες και δράσεις που θα συνέβαλαν σε λύσεις σε πολλά από τα παραπάνω προβλήματα.

Οι γεωτεχνικοί που απαρτίζουν το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο -γεωπόνοι, κτηνίατροι, δασολόγοι, γεωλόγοι και ιχθυολόγοι- εργάζονται με υπευθυνότητα, για τον πρωτογενή τομέα, το χερσαίο και θαλάσσιο περιβάλλον και την παραγωγή ασφαλών τροφίμων.

Η Πρόεδρος της ΔΕ ΓΕΩΤΕΕ/ΠΚ

Δρ. Άννα Δασκαλάκη

Δελτίο Τύπου -Συνάντηση ΔΕ ΓΕΩΤΕΕ_Παραρτήματος Κρήτης με Υπουργό ΑΑ&Τ

Δείτε επίσης

Εκδηλώσεις: Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις για την ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων ανέργων Πτυχιούχων νέων έως 29 ετών, σε δυναμικούς τομείς του αναπτυξιακού μοντέλου της Οικονομίας

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας διοργανώνει 2 εκδηλώσεις την Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 10:00 και …