Επικαιρότητα

ΤΗΛΕ-ΗΜΕΡΙΔΑ με αφορμή το 9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ– SUPER MARKET

Ενημερωτική Τηλε-ημερίδα διοργανώνουν την Τρίτη, 20/4  τα τέσσερα Επιμελητήρια Κρήτης, με αφορμή το  9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ – SUPER MARKEΤ.

Στην τηλε-ημερίδα, θα συμμετέχουν με χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος  κ. Κωσταντίνος Μίχαλος.

Η τηλε-ημερίδα ξεκινάει στις 17.00, απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τη σύνδεση της αγροτικής, μεταποιητικής και βιοτεχνικής παραγωγής με τον τουριστικό τομέα και θα μεταδίδεται ζωντανά από τη σελίδα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου https://www.facebook.com/HeraklionChamber.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος το Παγκρήτιο Φόρουμ θα διεξαχθεί διαδικτυακά το Σάββατο 24 Απριλίου 2021 προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, λόγω COVID-19. Η διαδικασία για τη δήλωση συμμετοχής έληξε στις 14 Απριλίου και οι συμμετέχοντες από όλη την Κρήτη έφτασαν τους 222. Με πολύ απλές διαδικασίες και καθοδήγηση από τους διοργανωτές, οι συμμετέχοντες θα μπορούν από το σπίτι ή το γραφείο τους να «συναντηθούν» μέσω υπολογιστή και να  συζητήσουν για τα προϊόντα που παράγουν ή ενδιαφέρονται να αγοράσουν, αντίστοιχα.

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα της Τηλε-ημερίδας:

e-ΗΜΕΡΙΔΑ

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Πρόγραμμα

17.00 – 17.30

ΕΝΑΡΞΗ 

Μανώλης Αλιφιεράκης : Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ιστορική αναδρομή – video

Χαιρετισμοί Επισήμων 

  • Άδωνις Γεωργιάδης :Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων                             
  • Χάρης Θεοχάρης: Υπουργός Τουρισμού
  • Σταύρος Αρναουτάκης: Περιφερειάρχης Κρήτης
  • Κωνσταντίνος Μίχαλος: Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

 17.30 – 18.10

  1. Προϋποθέσεις εισόδου των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία

Συντονιστής : Αντώνης Ροκάκης, Προέδρος Επιμελητηρίου Χανίων

Ομιλητές

  1. Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ
  2. Νίκος Χαλκιαδάκης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου
  3. Γιώργος Πελεκανάκης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων
  4. Δημήτρης Κουμπαράκης, Πρόεδρος Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων
  5. Ανδρέας Μεταξάς, Διευθύνων Σύμβουλος Metaxa Hospitality Group
  6. Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Director of Operations Grecotel Hotels & Resorts

18.10 – 18.40

  1. Πιστοποιήσεις αγροτικών προϊόντων, οφέλη για παράγωγους και ξενοδόχους

Συντονιστής : Γιώργος Γιακουμάκης, Προέδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνης

Ομιλητές

  1. Μανώλης Χνάρης, Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα,

Οι δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης για τη στήριξη των αγροτικών προϊόντων

  1. Αλέξανδρος Στεφανάκης, Πρόεδρος Παραρτήματος Κρήτης ΓΕΩΤΕΕ,

Μονόδρομος  η διασύνδεση των τομέων της οικονομίας

  1. Βιργινία Φυντανή, Προϊστάμενη Τμήματος Πιστοποίησης Αγροτικών Προϊόντων ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ,

Διαδικασία ένταξης επιχειρήσεων στο Σύστημα Ελέγχου & Πιστοποίησης Προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ

  1. Μιχάλης Καμπιτάκης, Παραγωγός επιτραπέζιων σταφυλιών & ελαιόλαδου,

Η συμβολαιακή γεωργία παραγωγών και  ξενοδόχων  

 

18.40 – 19.15

  1. Ο ρόλος της γαστρονομίας στην τουριστική εμπειρία

Συντονιστής : Θωμάς Χαριτάκης, Προέδρος Επιμελητηρίου Λασιθίου

Ομιλητές

  1. Αντώνης Παπαδεράκης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας,

Καινοτόμες πρωτοβουλίες στη διασύνδεση τουρισμού και Αγροδιατροφής με σκοπό την εξωστρέφεια των κρητικών προϊόντων

  1. Σταύρος Τζεδάκης, Πρόεδρος ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ,

 Παρουσίαση Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης

  1. Γιώργος Απλαδάς, Λέκτορας Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και

 Τουρισμού, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο,

Πως τα τοπικά προϊόντα επηρεάζουν την ταξιδιωτική εμπειρία

  1. Κορίνα Μηλιαράκη, Πρόεδρος Ένωσης Αγροτουρισμού Κρήτης,

Η συμβολή του Αγροτουρισμού στην ανάδειξη της Κρητικής υπαίθρου

  1. Αναστάσιος Παπαδάκης, Προέδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης,

Τα κρητικά προϊόντα στη μαζική εστίαση και στα à la carte εστιατόρια

 19.15 – 19.40

  1. Οδηγίες για το 9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ WEB-ΦΟΡΟΥΜ

Πρακτικές συμβουλές για την είσοδο στην πλατφόρμα & τη διεξαγωγή των Β2Β συναντήσεων

  1. Λένα Στεφανουδάκη, Στέλεχος Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Υπεύθυνη οργάνωσης 9ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ WEB- ΦΟΡΟΥΜ
  2. Γιάννης Λιναρδάκης, Στέλεχος Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Υπεύθυνος τεχνικής υποστήριξης 9ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ WEB- ΦΟΡΟΥΜ

Ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες

19.40 – 20.15

  1. Εμπειρία από τη συμμετοχή στα Forum – ευκαιρίες και προβληματισμοί

Συντονιστής :  Μανώλης Αλιφιεράκης, Προέδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ομιλητές

  1. Νίκος ΜηλιαράκηςMINOS CRETAN WINES S.A
  2. Κώστας Λεβεντάκης – Λεβεντάκης ΑΕΒΕ
  3. Μανώλης Κασσάκης– Αφοι Κασσάκη ΟΕ
  4. Ασπασία Γιακουμάκη – Maggiri
  5. Γιώργος Ζερβός – Αφοί Ζερβού ΟΕ GALENI
  6. Γιώργος Nικηφόρος – Byraki Flavor
  7. Γιάννης Κυριακάκης –Κυριακάκη Αντωνία ΑΕΒΕ

20.15

Κλείσιμο εκδήλωσης   

ΥΛΙΚΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

 

Δείτε επίσης

Εκδηλώσεις: Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις για την ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων ανέργων Πτυχιούχων νέων έως 29 ετών, σε δυναμικούς τομείς του αναπτυξιακού μοντέλου της Οικονομίας

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας διοργανώνει 2 εκδηλώσεις την Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 10:00 και …