Επικαιρότητα

Υλοποίηση προγραμμάτων Σχεδίων Βελτίωσης και Νέων Γεωργών

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Κρήτης, Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης οργάνωσε Εκδήλωση – τεχνική συνάντηση με θέμα: «Υλοποίηση μέτρων ΠΑΑ στην Περιφέρεια Κρήτης – Σχέδια Βελτίωσης και Νέοι Γεωργοί».  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Τέρμα Θεμιστοκλέους Ηράκλειο. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη τόσο με φυσική παρουσία αλλά και διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν γεωπόνοι μελετητές, γεωπόνοι των Διεύθυνσεων Αγροτιικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής και συζήτησαν θέματα που αφορούν την υλοποίηση των προγραμμάτων Σχεδίων Βελτίωσης και Νέων Γεωργών στην Περιφέρεια Κρήτης.

To ενδιαφέρον για συμμετοχή σε αυτά τα προγράμματα που αποτελούν εργαλείο για την αγροτική ανάπτυξη της Κρήτης είναι μεγάλο. Έγινε ενημέρωση από τον κο  Κώστα Φωτάκη, Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης και την κα Ευδοξία Ζερβού, προισταμένη Τμήματος της ίδιας Διεύθυνσης, για το υπομέτρο 4.1.5 Σχέδια Βελτίωσης και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των επενδύσεων από τους δικαιούχους. Διατυπώθηκαν οι ανησυχίες των μελετητών για τους επιπλέον πόρους που θα διατεθούν για το πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης και εαν θα επαρκούν να καλύψουν το μεγάλο αριθμό των επιλαχόντων.

Ενημέρωση έγινε και  για θέματα που αφορούν την επόμενη προκήρυξη (2024)  του προγράμματος των Νέων Γεωργών. Κατατέθηκαν ερωτήματα και απόψεις για τις λεπτομέρειες της εφαρμογής του. Θα υπάρξει συνεργασία όλων για την υλοποίηση των προγραμμάτων και την ολοκλήρωση των επενδύσεων που έχουν εγκριθεί. Συμφωνήθηκε επίσης να πραγματοποιηθούν συναντήσεις στο επόμενο διάστημα για επιμέρους θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα.

Η Πρόεδρος της ΔΕ ΓΕΩΤΕΕ ΠΚ

Δρ Άννα Δασκαλάκη

Δείτε επίσης

Εκδηλώσεις: Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις για την ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων ανέργων Πτυχιούχων νέων έως 29 ετών, σε δυναμικούς τομείς του αναπτυξιακού μοντέλου της Οικονομίας

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας διοργανώνει 2 εκδηλώσεις την Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 10:00 και …