Επικαιρότητα

Διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 6 ωρών με θεματολογία που αφορά στην Οργάνωση και Λειτουργία Κοινοτικής Τράπεζας Σπόρων και Βάσης Δεδομένων

Η Κοινοτική Τράπεζα Σπόρων Μοιρών – Εστιακό Σημείο του ΑΙΓΙΛΟΠΑ στην Κρήτη διοργανώνει ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 6 ωρών με θεματολογία που αφορά στην Οργάνωση και Λειτουργία Κοινοτικής Τράπεζας Σπόρων και Βάσης Δεδομένων. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ομάδες ή άτομα που διατηρούν και καλλιεργούν παραδοσιακές ποικιλίες και σπόρους δικούς τους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες γεωργούς ή βιοκαλλιεργητές, αλλά και επιστήμονες, μεταποιητές και διακινητές προϊόντων από παραδοσιακές ποικιλίες, φυτωριούχους, σποροπαραγωγούς, καταναλωτές ή τοπικούς φορείς που ενδιαφέρονται για αυτόν τον τομέα.

Οι διαδικτυακές συναντήσεις θα υλοποιηθούν σε τρεις διαδοχικές Κυριακές του Οκτώβρη και ειδικότερα στις 15, 22 και 29 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 7.30 με 9.30 μμ. Η θεματολογία του προγράμματος περιλαμβάνει: α) Οργάνωση, λειτουργία, βιωσιμότητα Κοινοτικής Τράπεζας Σπόρων, β) Οργάνωση συλλογής και διαχείρισης βάσης δεδομένων (βάση δεδομένων, ηλεκτρονικά εργαλεία), γ) πολιτικές και νομοθεσία για τους σπόρους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο (παραδοσιακές ποικιλίες, βιολογικός σπόρος, δικαιώματα γεωργών, γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί, πατέντες).
Με το πέρας των διαδικτυακών μαθημάτων,αρχές Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο αγρόκτημα “Κήπος του Μίνωα” στην Πόμπια Δήμου Φαιστού για πρακτική εφαρμογή και συζήτηση επί των θεμάτων που αναλύθηκαν διαδικτυακά, καθώς και για προσωπική γνωριμία.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη κατόπιν αιτήσεως για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων με προτεραιότητα στις ομάδες και άτομα στα οποία πρωτίστως στοχεύει η δράση. Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρεστε να συμπληρώσετε την επισυναπτόμενη αίτηση και να την αποστείλετε μέχρι 6 Οκτωβρίου 2023 στην ηλεκτρονική διεύθυνση aretialexopoulou@yahoo.gr ή info@aegilops.gr

Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα του ΑΙΓΙΛΟΠΑ-Δικτύου για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία (https://www.aegilops.gr ), μέλους του πανευρωπαϊκού δικτύου European Coordination LET’S LIBERATE DIVERSITY (ECLLD) και χρηματοδοτείται από τις οργανώσεις ARCHE NOAH και Gen-ethische Stiftung στο πλαίσιο του προγράμματος “Small-Scale Grants for Biodiversity Actors in South-Eastern Europe”.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΙΓΙΛΟΠΑ 2023

ΑΦΙΣΑ διαδικτυακο προγραμμα ΑΙΓΙΛΟΠΑ_ 2023

Αιτηση-ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΙΓΙΛΟΠΑ- 2023

 

Δείτε επίσης

ΠΜΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το Τμήμα Γεωπονίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη …